You are currently viewing Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους

Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους

Στην εσχατιά της Γορτυνίας προς τα Βόρεια και περιοδεία στα χωριά Παραλογγοί , Καρδαρίτσι, Βελημάχι, Βιδιάκι, Κοντοβάζαινα, Δήμητρα, Βάχλια, Βούτσι, Μοναστηράκι.
Νιώθω πολύ χαρά, γιατί αν και τόσο μακριά για κάποιους, συνάντησα φίλους και συμπατριώτες αγαπητούς.
Είναι ένα κομμάτι της Αρκαδίας της καρδιάς μας, που προσπάθησα να στηρίξω, από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, με οδικά έργα, με προγράμματα, όπως η ηλεκτροδότηση των ποιμνιοστασίων, ένα πρόγραμμα που πρέπει να επεκταθεί, ώστε να στηριχθούν οι νέοι που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την κτηνοτροφία.
Πρέπει να στηριχθεί γενικότερα, με όποιο κόστος η περιοχή, πρέπει οι κάτοικοί της να νιώθουν ασφαλείς τόσο στο κομμάτι της Υγείας με την στελέχωση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, όσο και στο κομμάτι της Αστυνόμευσης. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους, αφού οι δραστηριότητές τους αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και κυριολεκτικά φυλάνε Θερμοπύλες, αφού είναι στην εσχατιά της Αρκαδίας μας.
Πρέπει επίσης να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, να αυξηθούν τα δρομολόγια, αφού κάποια εξ αυτών (πχ από τη Βάχλια) αναγκάζονται να κάνουν κύκλους για να πάνε στο σχολείο τους, ενώ θα μπορούσαν να πηγαίνουν πιο γρήγορα με ένα άλλο δρομολόγιο.
Η δική μου υπόσχεση είναι πως θα είμαι δίπλα τους πάντα!